donderdag, september 19, 2019
How to Work

5 tips voor meer bewegen op kantoor

gezond_werken

Uit onderzoek van de TNO Monitor Gezondheid en bewegen blijkt dat de Nederlander 40% van de dag ( excl slaap) zit of ligt en dat is veel te veel. De gevolgen van te weinig bewegen liegen er niet om! Of dat waar is laten we nu buiten beschouwing maar te veel zitten brengt zeker gezondsheidsrisico’s met zich mee. Langdurig zitten zorgt er onder andere voor dat je spieren en gewrichten vastlopen en  de stofwisseling vertraagt . Met deze tips kan je proberen meer beweging tijdens kantooruren in te lassen:

Probeer elk uur minimaal 2 minuten te bewegen.

Na 20 minuten zitten begint je lichaam in slaapmodus over te gaan en neemt de kans op hart en vaatziekten toe. Maak staand een praatje met een collega, haal een glas kraanwater en regelmatig een (plas)pauze in. Loop ook naar je collega toe in plaats van te emailen!

Neem de trap.

Deze hoeft niet als je op de 20e verdieping zit, maar als het goed te doen is het een geweldig cadeau aan je lichaam.

Wandel in je lunchtijd.

Weer of geen weer, dwing je zelf om tijdens de lunch te wandelen. Met een kwarteier wandelen verbrand je 60 calorien. Daarnaast voor meer concentratie en nieuwe energie.

Telefoneer staand

Investeer in een zit-sta bureaus. Steeds meer bedrijven gaan over op staand werken en terecht. Staand werken houdt je spieren soepel . Ook langdurig staan is niet goed, afwisseling is hierbij de regel!

Like this Article? Share it!

About The Author