donderdag, september 19, 2019
How to Work

Zo werk jij duurzamer!

duurzaam_werken

Duurzaam werken kun je op allerlei niveaus doen. Misschien speelt duurzaamheid al een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van je werkgever, maar ook jij kunt kleine stapjes in de richting zetten! En als we allemaal ons best doen maken we samen het verschil. Als je eenmaal doorhebt hoe simpel het is wordt duurzaamheid ook echt leuk! Wij hebben een aantal eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet die je op en rondom je werkplek toe kunt passen. En vertel het vooral door aan je collegas!

Naar kantoor:

De meeste ritjes met de auto zijn niet minder dan 7.5 km! Woon je niet te ver van werk? Loop of fiets! Naast dat je het milieu onwijs ontlast en je geen parkeerproblemen hebt, is een beetje extra beweging hartstikke goed voor je! Je hart pompt je zuurstofrijke bloed even goed rond, waardoor je je energieker voelt en je je dag bijna niet beter kunt beginnen (naast een goed ontbijt natuurlijk). Vind je je reisafstand te groot, kijk eens of je kunt investeren in een elektrische fiets of je werkgever daarin mee kan gaan. Is de afstand echt te groot, overweeg dan vaker het OV of de aanschaf van een elektrische auto of carpool gezellig met een collega.

Op kantoor: Probeer duurzaam te printen en kies bij voorkeur voor het digitaal verzenden van post en facturen. Niet niet! Nietjes zijn funest bij recycling en zorgen in de getale dat ze gebruikt worden (tonnen! staal), voor zeer veel CO2 uitstoot. Je belangrijke documenten houd je bij elkaar met een herbruikbare paperclip of klem. Benieuwd naar andere duurzame kantoormaterialen? Lees hier verder.

Energie besparen? Neem de trap in plaats van de lift en schakel de printer uit als hij niet gebruikt wordt, het stand-by lampje verbruikt gemiddeld namelijk 90% van het energieverbruik van je printer! Dim verlichting in ruimten die niet worden gebruikt en probeer maximaal gebruik te maken van daglicht, misschien moet daarvoor het kantoor zelfs opnieuw ingericht worden.

Schonere lucht? Planten ademen CO2 in en zuurstof uit. Groener dan een plant wordt het niet, daarnaast heeft een plantje op je bureau nog veel meer voordelen.

Check voordat je weggaat de volgende dingen

  1. Computer uit?
  2. Beeldscherm uit?
  3. Printers uit?
  4. Koffieapparaten uit?
  5. Stekkers uit het stopcontact?
  6. Verwarming 5 graden lager? Per graad spaar je 7% op de energierekening!
  7. Ramen dicht?
  8. Lichten uit?
  9. Deur dicht
  10. Rij voorzichtig! ( en vooral niet teveel remmen)

 

Tot slot: Gebruik je verstand! Je kan zelf zo duurzaam gaan als je wilt. Hervullen, herbruikbaar en energie besparen zijn de sleutelwoorden. Heb je tips? Deel ze dan graag met ons in de comment en vooral met je collega’s!

Like this Article? Share it!

About The Author