donderdag, september 19, 2019
How to Work

To print or not to print!?

paper_less

Papier wordt gemaakt van bomen. En bomen kappen is niet duurzaam.  Maar kunnen we wel zonder papier en heeft digitalisering wel de toekomst? 

Allereerst heeft ‘the paperless office’ een aantal voordelen. Het spaart bomen (op gemiddeld kantoor wordt binnen week een 100 jaar oude boom geprint) en die zijn nodig tegen de klimaatverandering. Printers verbruiken heel veel milieubelastend materiaal: energie, inkt of toner en papier. Daarnaast scheelt het ruimte voor archivering en geld. Maar sommige documenten zijn nou eenmaal hardcopy nodig of worden zelfs niet geaccepteerd en in sommige branches is het gebruikt van papier nou eenmaal nodig.

Hierbij een aantal tips om duurzaam om te gaan met papier:

  1. Print tweezijdig en op dun papier. 80 mg is prima dikte voor papier voor post, brieven en marketing.
  2. Kies voor papier met een milieukenmerk. Het best is kiezen voor gerecycled papier, maar ook papier dat duurzaam is geproduceerd is een goede oplossing.
  3. Recycle papier. Die papierbak staat er niet voor niks.
  4. Digitaliseer. Kies waar mogelijk voor een digitale oplossing. Investeer in een scanner, factureer digitaal en verstuur post per mail.
  5.  Druk interne documenten in klad-modus af, dat bespaart flink wat inkt of toner! Wil je echt all the way gaan? Installeer dan het inktbesparende ‘Ecofont’-lettertype.

Save the environment. Check. Save a tree. Check. Save money. Check. Go for paperless.

 

Like this Article? Share it!

About The Author