donderdag, september 19, 2019
How to Work

Duurzaam design: Folded Lampshade

pepe-heykoop-paper-shade

Na het grote succes van de Paper Vase Cover, het eerste samenwerkingsverband tussen de Tiny Miracles Foundation en ontwerper Pepe Heykoop, hebben de twee een nieuw duurzaam design product op de markt gebracht: de Folded Lampshade.

Paper Vase van Pepe Heykoop en Tiny Miracles via Dezeen

Paper Vase van Pepe Heykoop en Tiny Miracles via Dezeen

 

De Folded Lampshade is een strak vormgegeven uitvouwbare papieren lampenkap van gecoat FSC papier en draad in kleuren grijs, groen, geel, rood en wit. Doordat de lamp als platte envelop van 38 x 26,5 cm wordt verkocht, is de lamp makkelijk te transporteren en daarmee ook heel duurzaam.

De lamp van Pepe Heykoop wordt in India geproduceerd in de werkplaats van de Tiny Miracles Foundation en en helpt inmiddels 90 vrouwen en hun gezin uit de Pardeshi, een gemeenschap in Mumbai aan een vast inkomen,  Daarnaast zorgt Tiny Miracles voor onderwijs voor de kinderen, medische zorg voor de hele gemeenschap en helpt aan de persoonlijke ontwikkeling van de vrouwen. Het doel van Tiny Miracles is om in 2020 de hele gemeenschap van 700 mensen economisch zelfstandig te maken, op het niveau van de Indiase middenklasse.

Wil je deze lamp op kantoor boven je (vergader)tafel, in de bedrijfskantine of gewoon thuis? Je shopt ‘m op More Than Hip

De designlamp van Pepe Heykoop wordt met de hand gemaakt in India

De designlamp van Pepe Heykoop wordt met de hand gemaakt in India

Folded Lampshade

 

Like this Article? Share it!

About The Author