donderdag, september 19, 2019
How to Work

de leukste duurzame relatiegeschenken

duurzaam_cadeau

Het is de ‘time of year’, waarbij feestdagen en borrels je om de oren vliegen, maar je ook terug kijkt op je ontwikkelingen. Je analyseert het jaar en beseft oa. hoeveel resultaat je al hebt bereikt in het verduurzamen en verkleinen van je CO2 fotoprint en wilt dit natuurlijk graag door communiceren aan je relaties.

Wil je werknemers, collega’s of klanten dit jaar op een groene manier bedanken voor een prettige samenwerking, kies dan eens een keer een van deze cadeau!

1. Het biologische kerstpakket

Kerstpakketten bestaan regelmatig uit extreem langhoudbare en goedkope levensmiddelen. Doe iemand echt een plezier en geef echt kwaliteitsproducten cadeau, ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Waar? Op De CooCompany vind je de lekkerste eco kerstpakketten en biologische wijn.De keuze is groot, van ontbijt, streekproducten, welness tot oosterse pakketten.

2. Fairtrade bloemen.

Waneer je bloemen of een mooi bloemstuk cadeau wilt geven, kan je eerst uitzoeken welke bloemist duurzame bloemen levert.

Een keurmerk hiervoor is de Barometer Duurzame bloemist, die bloemisten krijgen wanneer de een duurzame bedrijfvoering hebben.(brons, zilver of goud)

Ze kopen duurzame bloemen en planten in en voldoen aan eisen over verpakkingen, afval, elektriciteit, gas, water, hygiene, schoonmaakmideelen en zorg voor medewerkers.

Tip. Koop Nederlandse seizoensbloemen die niet in een kas worden geteeld.

Groeipotlood

3. Promoting potloden en pennen.

Niets zo effectief op het gebied van marketing als promotieartikelen meegeven met je klanten!

Wil jij graag meegeven dat je bezig bent met duurzaamheid? Geef dan een bamboe eko pen of een groeipotlood.

Is de groeipotlood op? Dan plant je het restant in een potje en groeit er een plantje uit. Je hebt ze in allerlei soorten kruiden, tomaat en vergeet-me-nietjes!

Waar? Promotoday

How_to_green_your_office

4. Boek

Wil je graag het belang van duurzaam werken meegeven aan je collega’s, maar wel leuk en simpel? Geef ze dan het boek How to green your office ( Of de driedelige set voor office, home en life), met concrete tips om je omgeving een tikje duurzamer te maken.

Dit superleuke boek staat vol met creatieve  plaatjes en catchy slogans, waardoor je meteen wilt beginnen met duurzamer leven. En..je kan ze voorzien van een eigen logo, voorwoord en aftekening!

Waar? How to Green

 sky_planter

5. Design

Wil je een mooi design cadeau geven kies dan een product van recycled materiaal.

Een voorbeeld hiervan is de Sky Planter Recycled van designbureau Boskke. Een ruimtebesparende bloempot die je… ondersteboven aan het plafond hangt!

Naast dat je een mooi stukje design geeft, is een plant geven altijd een goed cadeau, omdat het de lucht zuiver en een rustgevend effecti heeft.

Waar? De bloempot is bij diverse webshops te koop.

Xindao_Ginko_solar_boom

6. Gadgets met energiebesparende eigenschappen.

Een superleuk cadeau is de Solar Boom van Ginkgo, waarmee je telefoons, tablets en andere mobiele apparaten met een USB kunt aansluiten.

Het designobject heeft een herlaadbare batterij die zonneenergie afgeeft, de capaciteit wordt op een klein LED schermpje aangegeven.

Like this Article? Share it!

About The Author