donderdag, september 19, 2019
How to Work

Inspiratie nodig? Zo wordt je creatiever op werk!

creatiever_werken

De een komt sneller met een creatief idee, maar wist je dat je creativiteit positief kunt beïnvloeden? Werk je in een ontwerp branche, of ben je juist leidinggevende en/of zoekende naar een goede oplossing voor je probleem? Zo wordt je creatiever op werk!

Een inspirerende omgeving. De standaard werkplek is vaak niet de makkelijkste plek om creatief te denken, terwijl de werkomgeving veel invloed uitoefent op het functioneren van werknemers. Personeel is namelijk veel creatiever in een mooie werkomgeving met kantoormeubilair dat goed is ontworpen en goed functioneert. Een interieur waar aandacht is besteed draagt bij aan positieve gevoelens als kalmte tevredenheid en dit heeft weer een positieve invloed op creativiteit. Maakt je werkplek je eerder depressief dan geïnspireerd, zoek dan eens een andere plek om te werken, bijvoorbeeld een koffietentje in de buurt. Benieuwd hoe je een inspirerende werkplek creëert? Klik dan hier.

Neem de tijd.  Een goed idee ontstaat niet zomaar, daar is tijd voor nodig. Wees niet te hard voor jezelf als het even niet lukt. Zoek afleiding en probeer het later opnieuw, forceren werkt averechts bij creativiteit.

Be happy. Vermijd stress, negatieve gedachten en gevoelens. Zorg dat je goed eet, voldoende slaapt en ontspannen bent. Een gezonde geest zit in een gezond lichaam!

Zoek inspiratie. Doe een brainstormsessie om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Onthoud ideeën die je te binnen schieten onder de douche, in de auto of vlak voor je naar bed gaat in een mind-map die je altijd bij je hebt. Ook kan het helpen om een inspirerend object op je bureau te zetten wat positieve emoties bij je losmaakt. Wil je meer out-side de box denken? Bedenk dan nog twee ideeën bij iedere oplossing.

Zorg voor kennis. Dit punt heeft veel overeenkomsten met inspiratie zoeken. Door meer kennis te krijgen, te lezen, kijken en proberen heb je meer ervaring en kun je ook vrijer denken. Lees de krant of een boek, volg het nieuws en/of blogs over het onderwerp waar je mee bezig bent. Nieuwe informatie geeft je een nieuwe kijk op alles.

Go Green. Volgens wetenschappenlijk onderzoek hebben planten een grote bijdrage aan het verhogen van de creativiteit en productiviteit met 45 procent en 38 procent. Daarnaast hebben planten nog heel veel positieve effecten op je tijdens kantooruren. Ben je benieuwd? Lees de voordelen hier.

Muziek aan. Muziek aan? Leid dat niet teveel af? Door de juiste melodie raak je juist productiever en creatiever en brengt het team dichter bij elkaar en geeft een gezamenlijke motivatie en inspiratie. Benieuwd welke muziek het beste past bij jou werkzaamheden? Kijk hier voor jou beste muziek tijdens jouw werk door muziekblog Sonos, of je nu een barrista, programmeur of lerares bent.

Sonos - schema muziek

 

Like this Article? Share it!

About The Author