donderdag, september 19, 2019
How to Work

5 tips voor betere concentratie op werk

concentratie_op_werk

Ben je benieuwd hoe je het maximale uit je werkdag kan halen? We kennen allemaal wel eens een dip op werk of moeite met concentratie, maar wat als het je maar niet lukt om te focussen? Hierbij 5 tips voor meer concentratie op werk.

  1. Reduceer stress. Zet je geluid uit ( of beter nog alle apparaten), check je email op vaste momenten  en werk taken af voor je aan de volgende begint. Hiermee kom je al een heel eind.  Meer tips voor minder stress lees je hier, want met een gejaagd gevoel en veel afleiding is concentrateren echt een opgave.
  2. Plan goed. Als je weet waar je je op moet focussen richten je hersenenen zich op dat doel. Stel uiteraard niet teveel doelen, want je kan niet eindeloos concentreren.
  3. Ruim op. Rommel zorgt voor visuele irritatie en een slechte concentratie. Daarnaast werkt het nog eens veel efficiënter.
  4. Neem op tijd pauze. Werk in blokken van 60-90 minuten en neem dan even tijd om op te laden door een korte pauze te nemen. Haal een frisse neus of loop eens helemaal naar de bovenste verdieping van het kantoor en weer terug ( of andersom). Ook kan je even een drankje halen of even bijkletsen met je buurman.
  5. Eet op tijd. Wil je instant meer concentratie? Niets meer afleidend dan een een hongerig gevoel.Probeer eens een banaan, wat gedroogd fruit of nootjes. Grijp je snel naar koffie voor een betere concentratie? Kies eens voor water, een verse smoothie of groene thee. Probeer niet meer dan 2 koffietjes per dag te nuttigen,
  6. Akoestiek verbeteren. Geluidsoverlast geeft een van de grootste problemen, wanneer meerdere mensen samen werken in een ruimte. De een kan daar ook beter tegen dan de andere. Is er structureel teveel geluidsoverlast op de werkvloer? Zoek op kantoor naar een plek waar je je kan terug trekken… dit kan bijvoorbeeld een werkplek met akoestische panelen, een akoestische bank, een comfortabele oorstoel of een bureau in een nisje zijn.

Like this Article? Share it!

About The Author